Onze adviseurs, trainers en coaches

Rients Ritskes 

Lydia Alferink

Oprichter van Zen.nl Nederland en Dialoogcentrum met veel ervaring in het trainen en coachen van topprofessionals in profit en non-profit, als teams en individueel. Auteur van vele praktische zenboeken.

Joke Juki Batink

Joke is zenleraar/coach/opleider en locatiemanager van Zen.nl Nijmegen. Vanuit haar eigen achtergrond als zorg- en communicatieprofessional heeft ze veel ervaring en grote affiniteit met professionals en hun uitdagingen en drijfveren. Zen is daarbij een inspiratiebron om te blijven ontwikkelen en kijken wat er gaande is.

Peter Subhuti van Beukelen

Zen teacher at Zen.nl and Professor Emeritus 

Lydia Alferink werkt behalve als zenleraar en zencoach parttime als schrijftolk voor dove en slechthorende mensen.

Remko de Beer 

Adviseur, Facilitator, Procesbegeleider, Spreker, Auteur & Trainer @ Dialoogcentrum | Zenleraar & Coach @ Zen.nl

Raoul Destrée

Raoul Destrée (1955) is psycholoog, coach en opleider van Zen.nl Den Haag. Op 26 september 2021 werd Raoul, na meer dan 30 jaar lesgeven en coachen, en het opleiden van 20 zenleraren, door Rients benoemd tot zenmeester.

Dieter Fett 

Hanneke Dijkman 

Zenleraar, zencoach, schrijver en opleider tot zen-leraar (zen meditatie). Oprichter van Zen.nl Rotterdam Zuid.

Ook loopbaancoach. Opgeleid als econoom en gewerkt in profit en non-profit. Zen geeft werkgeluk & levensgeluk.

Robert Kizen van Gemert 

Vertrouwenspersoon. Mens-en organisatie coach. Teamcoach. Trainer. Zenleraar. Zencoach. Zenboeddhist. Boer.

Saskia van Hennik

Zenleraar in Rotterdam en freelance vormgever.

Anjo Keunen

Zenleraar en -coach en locatiemanager bij Zen.nl 's-Hertogenbosch en GZ-psycholoog.

Saskia Koerntjes

Locatiemanager van Zen.nl Apeldoorn

Arjen Hilhorst 

Arjen Hilhorst (1975) is eigenaar van Zen.nl Arnhem. Hier is Arjen fulltime zenleraar, coach en opleider. Ook verzorgt hij trainingen en workshops bij bedrijven en non-profit organisaties. Arjen is afgestudeerd in commerciële economie en werkzaam geweest in o.a. accountmanagement en bedrijfsvoering.

Arjen: ‘Ik heb de mooiste baan van de wereld en geniet er van om op praktische en nuchtere wijze mensen te faciliteren in hun persoonlijke ontwikkeling .’

Chiljon Janssen

Chiljon Janssen is zenleraar bij Zen.nl Groningen.
Hij is werkzaam als zelfstandige in de ICT en studeerde theoretische informatica.

Janneke Koch

Onderwijs -advies en interim- I Zenleraar l Toezichthouder l locatiemanager Zen.nl Alkmaar

Saskia is zenleraar en zencoach bij - en locatiemanager van Zen.nl Zevenaar. De praktische kant van zen spreekt haar enorm aan.

Ramon Michielse 

Zen leraar, coach & eigenaar Zen.nl Rotterdam.

Harry Mengers 

Harry Mengers is ruim twintig jaar leidinggevende en adviseur voor overheids- en not-for-profit organisaties. Daarbij benadrukt hij dat door meer rust en afstand te nemen, mensen en organisaties duurzamere keuzes maken. Sinds augustus 2016 leidt hij de nieuwe Zen.nl locatie in Nijverdal, waar hij woont.

Karin Nijenhuis

Karin is Senior Lecturer at Leiden University | Zen Teacher & Coach at Zen.nl | Dialogue trainer

Anne Peters 

Zenleraar en locatiemanager Zen.nl Eindhoven. Daarnaast is Anne journalist, programmamaker, scenarist.

Arjan Mulder 

Arjan is zenleraar bij Zen.nl Rotterdam en Den Haag.
Sinds 2017 heeft hij zentrainingen gegeven in verschillende organisaties, zoals BDO en gemeenten.
Dit combineert hij met zijn werk als zelfstandig adviseur voor gemeenten en zorginstellingen.

Marion Philippo

Zenleraar. Eigenaresse Yoga en Zen centrum Joy of Yoga. Vestigingshouder van Zen.nl/deurne. Ashtanga Yoga docent.

Gerard Plaisier

Consultant & Coach: Helping people & companies dealing with difficult things.

Jan Pennings

Jan is een senior financieel en operationeel directeur met meer dan 15 jaar (inter) nationale ervaring bij beursgenoteerde bedrijven in de Uitzendbranche, Retail, Telecommunicatie en Consumentenelektronica.

Dirk Polder

Zenleraar en zencoach, opleider voor zenleraren, begeleider voor retraites.

Paul Rouw

Interimmanager, Projectleider, Zenleraar, Dialoogtrainer, Coach - Ik krijg energie van het realiseren van Zelfbewuste Samenwerking.

Pia Velema

Pia Velema studeerde diëtetiek, heeft jarenlang als diëtist en voedingsdeskundige gewerkt en later als beleidsmedewerker. Pia is in 2005 afgestudeerd als gerontoloog aan de VU. Pia werd 26 september 2021 door Rients benoemd tot zenmeester.

Henriët van Rossum

Henriët van Rossum (1965) is politicoloog, zenleraar, -coach, -opleider, locatiemanager van Zen.nl Delft, beleidsadviseur lokale overheid, coach-Practitioner (NOBCO/EMCC geaccrediteerd), shiatsutherapeut en Talent Motivatie Analyse-adviseur en Real Drives-consultant (testmethodes talenten, drijfveren en competenties). Zij beoefent 30 jaar zenmeditatie, is 15 jaar zenleraar en -trainer. Haar bedrijfstrainingen gaan over zenvol werken, concentratie, mentale veerkracht, zen in je agenda en veerkrachtig leiderschap. Ze traint o.a. medewerkers van de gemeenten Den Haag, Leiden, Leidschendam-Voorburg, Delft, TU Delft.

Bert Gen-Ryū van Voorst 

Zenleraar & -coach | Oprichter Zen.nl Gouda.

Anke Welten

Anke Welten is zenleraar, zencoach en zenlerarenopleider bij Zen.nl Dordrecht. Eerder raakte zij als freelance journalist thuis in de zorgsector, het sociale domein en ontwikkelingssamenwerking.

Bettina Ichika Zevenbergen

Docent | vestiginghouder Zen.nl Zeist | zenleraar | mindfulness. Bettina leidt Zen.nl Zeist. Bettina werd 26 september 2021 door Rients benoemd tot zenmeester.

Cecille Plomp 

Zenleraar, coach en locatiemanager Zen.nl Enschede.
Ook werkzaam in het hoger onderwijs als adviseur en heeft een achtergrond in ICT en Theologie.

Nienke Plompen

Nienke Plompen is zen-leraar, trainer- en coach in persoonlijk leiderschap. Ze is verbonden aan een adviesbureau en werkt als zelfstandige o.a. met medische en academische professionals.  

Pepijn Sluiter

Ruimtelijke ontwikkeling I stedenbouw I ontwerp I architectuur. Pepijn is directeur van het Architectuur-centrum Nijmegen en geeft les bij Zen.nl Nijmegen.

Richard Verhoeff 

Naast zenleraar is Richard bedrijfseigenaar, waar hij zich naast de dagelijkse leiding bezighoudt met o.a. productontwikkeling. Voordat hij zijn eigen bedrijf startte was hij werkzaam bij grote Nederlandse en buitenlandse bedrijven in verschillende rollen en functies.

Yvonne Joshin Visser

Yvonne is een ervaren zenleraar, in september 2021 is zij benoemd tot zenmeester door Rients Ritskes. Zij heeft veel ervaring als zencoach en verzorgt tevens de opleiding tot zencoach. Daarnaast is zij dialoogtrainer. Zij werkte ruim 17 jaar als psychiater en heeft opleidingen gedaan in cognitieve gedragstherapie, mindfulness en Acceptence & Commitment therapie. Sinds 2017 is zij fulltime zenleraar, zencoach en opleider in haar eigen vestiging Zen.nl Amersfoort.

Jeroen Verstappen 

Jeroen is afgestudeerd vrijetijdsmanager, heeft een eigen onderneming gehad in het opzetten van sociaal culturele projecten en al geruime tijd werkzaam als decorbouwer. Hij heeft binnen diverse organisaties en bedrijven medewerkers kennis laten maken met de voordelen van zen meditatie zowel op het werk als privé. Jeroen mediteert dagelijks sinds 2010 en heeft vele intensieve meditatie retraites gevolgd in binnen en buitenland. Sinds enkele jaren organiseert en begeleidt hij deze retraites ook zelf. Momenteel werkt hij voor Zen.nl Nederland als coach/opleider en zenleraar bij Zen.nl Nijmegen en Arnhem.

Martine van der Wal

Gordon communicatietrainer , NT2 docent, leerkracht basisonderwijs.