Vitaliteit door Zen


Onze training "Vitaliteit door zen" richt zich op het bevorderen van vitaliteit en welzijn binnen organisaties waar de mentale training van aandacht centraal staat. De zen filosofie komt neer op het streven naar alles wat we doen, met zoveel mogelijk aandacht te doen. Doe dat wat je doet zo goed mogelijk, met een goede energieverdeling als uitgangspunt. De training combineert aandachtstraining / mindfulness, planning, meditatie en bewustzijnsoefeningen om de fysieke, mentale en emotionele vitaliteit van deelnemers te versterken. Door het cultiveren van rust, veerkracht en balans leren deelnemers effectief om te gaan met stress, vermoeidheid en werkdruk. Het resultaat is een gezondere, energiekere en meer geïnspireerde werkomgeving met oog op duurzaamheid in de breedste zin van het woord.

Zen-organisatieadvies


In de zenfilosofie gaat het om het vermogen steeds met een open en onbevangen geest, aandachtig in het moment te kunnen zijn, omdat we op die wijze het beste kunnen bijdragen aan de uitdagingen waarmee we worden geconfronteerd. Incompanyzen.nl en organisatieadvies omvat het integreren van de principes van de zenfilosofie in organisaties en bedrijven. Japanse en Koreaanse bedrijven boekten hiermee de afgelopen jaren vaak indrukwekkende resultaten, zowel voor het welzijn van de medewerkers als voor het resultaat voor de bedrijven en dat alles met oog voor duurzaamheid. Zenvol organisatieadvies helpt organisaties om een duurzame zenvolle cultuur te bevorderen, waarin zorg voor het welzijn van medewerkers hand in hand gaat met aandacht voor het milieu en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Door middel van strategisch advies en trainingen ondersteunt Incompanyzen.nl organisatieadvies bedrijven bij het creëren van veerkrachtige, ethische en duurzame organisaties. Met zen-organisatieadvies maakt u uw organisatie in alle opzichten zenvol.

Zencoaching


Zencoaching is een vorm van begeleiding die gericht is op het bevorderen van een open mind, focus, balans en welzijn. Het helpt deelnemers om innerlijke rust, helderheid en veerkracht te ontwikkelen. Door middel van meditatie, reflectie en bewustwordingsoefeningen ondersteunt zencoaching bij het bereiken van persoonlijke groei, stressvermindering en het vinden van innerlijke harmonie. Onze coachsessies gaan uit van de praktische en welzijnsuitdagingen die voor u centraal staan en zijn gericht op het heel helder krijgen daarvan, waarna in goed overleg een actieplan kan worden opgesteld.

Zenvol stresshantering


Deze training richt zich op het omgaan met stress door middel van aandacht en bewustzijn, waarbij zowel de mentale als fysieke aspecten van stress worden behandeld. Het programma biedt inzicht in zowel de positieve als negatieve aspecten van stress, en helpt deelnemers om gezonde coping mechanismen te ontwikkelen. Door middel van meditatie, ademhalingsoefeningen en reflectie worden deelnemers ondersteund bij het cultiveren van veerkracht, balans en welzijn in stressvolle situaties.

Zenvol timemanagement


Bij Incompanyzen.nl hebben we in de afgelopen jaren een uniek en doeltreffend Zenvol timemanagement systeem ontwikkeld. We hebben met deze ruime ervaring een even eenvoudig als effectief systeem gecreëerd dat deelnemers helpt om tijd te besparen en meer zelfvertrouwen op te bouwen. Ons systeem combineert mindfulness-principes met praktische technieken, waardoor deelnemers in staat zijn om effectiever te plannen, prioriteiten te stellen en focus te behouden. Het resultaat is minder fouten, minder tijdsdruk, meer voldoening in het werk en een betere balans tussen werk en privé.

Zenvol Communiceren


Onze training "Zenvol Communiceren" richt zich op het ontwikkelen van effectieve communicatievaardigheden met behulp van inzicht en aandacht. We combineren praktische technieken, zoals relevante vragen stellen, aandachtig luisteren en bewuste verbale en non-verbale communicatie, om helderheid, empathie en verbinding te bevorderen. Deelnemers leren om met meer bewustzijn en authenticiteit te communiceren, wat leidt tot verbeterde relaties, samenwerking en resultaten binnen teams en organisaties.

Zenvolle Burn-out preventie


Deze training richt zich op het voorkomen van burn-out en het bevorderen van welzijn van medewerkers binnen organisaties. We combineren meditatie en aandachtstraining met praktische tools en strategieën om deelnemers te helpen stress op tijd te herkennen, er effectief mee om te gaan en een gezonde balans te vinden. Door middel van mindfulness, zelfzorg en het creëren van veerkracht leren deelnemers hoe ze burn-out kunnen voorkomen en hun welzijn kunnen versterken. Het resultaat is een gezondere meer bevlogen werkomgeving, waarin een teveel aan stress vroegtijdig wordt onderkend en verdere toename wordt voorkomen.

Zenvol omgaan met werk-privé balans


In veel bedrijven met toegewijde medewerkers is de werk-privé balans een grote uitdaging. In deze training Zenvol omgaan met werk-privé balans combineren we onze verschillende onderdelen van andere programma’s en staat het ontdekken van de ikigai van medewerkers centraal. We bieden praktische tools en technieken om effectief om te gaan met tijd, prioriteiten en stress, terwijl we ook de diepere betekenis van zingeving en voldoening in het werk verkennen. Door middel van mindfulness/ aandachtstraining, zelfreflectie en het identificeren van persoonlijke doelen en passies helpen we medewerkers om een gezonde balans te vinden tussen werk en privéleven, en om meer vervulling en levensgeluk te ervaren. Het resultaat is een harmonieuze en bevredigende levensstijl.

Zen workshops


De workshops van Incompanyzen.nl kunnen variëren in

duur, van 1 uur tot een hele dag. Deze workshops bieden bedrijven en organisaties de mogelijkheid om de voordelen van mediteren, aandachtstraining en mindfulness te verkennen, onder leiding van ervaren trainers die praktische oefeningen doen en inzichten delen. Of het nu een korte kennismaking is of een diepgaande ervaring, de workshops zijn afgestemd op de behoeften van de deelnemers en dragen bij aan een gezonde werkomgeving.

Online incompanyzen trainingen


De onlinetrainingen van Incompanyzen bieden bedrijven en organisaties de mogelijkheid om mindfulness, weerbaarheid en welzijn van medewerkers online te bevorderen. Met ervaren trainers en interactieve sessies leren deelnemers mediteren om stress te verminderen, focus te verbeteren en balans te vinden in de online en offline werkomgeving. Flexibel, inspirerend en gericht op een gezonde werkplek.

Maatwerk


Incompanyzen biedt de mogelijkheid om verschillende vormen van training te combineren, zoals korte- of langlopende online sessies, workshops, advies en coaching. Op basis van de specifieke behoeften en doelen van de organisatie wordt een flexibel programma samengesteld. Dit zorgt voor een inclusieve benadering waarbij deelnemers kunnen profiteren van zowel virtuele interactie als praktische ervaringen. Deze combinatie van trainingsmethoden bevordert aandacht, welzijn en prestaties op maat van de organisatie.